Οι καλύτερες μέθοδοι για τη μεταφορά του αυτοκινήτου σας

Η μεταφορά του αυτοκινήτου σας αυτές τις μέρες μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη αποστολή για άπειρους οδηγούς. Το να οδηγείτε μόνοι σας το αυτοκίνητο σε πολύ μεγάλες αποστάσεις είναι ενοχλητικό για τους περισσότερους, οι οδηγοί προτιμούν κυρίως να προσλάβουν έναν έμπειρο οδηγό ή μεταφορική εταιρεία για να φτάσουν τα αυτοκίνητά τους στον προορισμό γρήγορα, έγκαιρα και χωρίς κανένα περιστατικό.

Εάν επιλέξετε να μεταφέρετε το μεταφορεσ μετακομισεισ αυτοκίνητό σας, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε μόνο την καλύτερη μεταφορική εταιρεία εκεί έξω. Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε τις πιο συνηθισμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη μεταφορά οχημάτων και επίσης θα δούμε μερικές συμβουλές σχετικά με την προετοιμασία του αυτοκινήτου σας πριν από τη μεταφορά.

Η πρόσληψη μιας εταιρείας μεταφορών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας. Γενικά θα παραλάβουν το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και θα το αφήσουν στο σημείο προορισμού. Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι μεταφοράς οχημάτων είναι: ανοιχτά ρυμουλκούμενα, κλειστά ρυμουλκούμενα και αυτομεταφορά. Η Αυστραλία ιδιαίτερα έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη πρόσφατα στον κλάδο των μεταφορών αυτοκινήτων.

Η μέθοδος των ανοιχτών ρυμουλκούμενων είναι η λιγότερο δαπανηρή αλλά και η πιο επικίνδυνη. Συνήθως αποστέλλονται 8 έως 10 αυτοκίνητα ταυτόχρονα με στάση σε διάφορους προορισμούς. Δεδομένου ότι τα ρυμουλκούμενα είναι ανοιχτά, υπάρχει κίνδυνος να υποστεί ζημιά το αυτοκίνητό σας από διάφορα στοιχεία, καθιστώντας αυτή τη μέθοδο λίγο ανασφαλή. Επίσης, λόγω του μεγάλου βάρους των ρυμουλκούμενων, μπορούν να ταξιδεύουν μόνο σε δρόμους σχεδιασμένους να αντέχουν αυτό το βάρος. Επίσης, η εμπειρία οδήγησης είναι περιορισμένη, καθώς ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει απότομες στροφές λόγω του μήκους του τρέιλερ. Αυτό απαιτεί έναν επαγγελματία οδηγό με μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση τέτοιων ρυμουλκούμενων.

Μια ασφαλέστερη αλλά πιο δαπανηρή μέθοδος είναι η μέθοδος των κλειστών ρυμουλκούμενων που είναι παρόμοια με τη μέθοδο των ανοιχτών ρυμουλκούμενων, με τη μόνη διαφορά ότι τα ρυμουλκούμενα είναι όλα κλειστά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταφέρετε ακριβά αυτοκίνητα που δεν θέλετε να γρατσουνιστούν ή να καταστραφούν χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των ανοιχτών ρυμουλκούμενων. Αυτή η μέθοδος είναι μια από τις ασφαλέστερες και πιο χρησιμοποιούμενες μεθόδους μεταφοράς αυτοκινήτου.

Η μέθοδος αυτομεταφοράς είναι διαφορετική από την άλλη, αφού πρόκειται να οδηγήσετε μόνοι σας το τρέιλερ. Με άλλα λόγια, προσλαμβάνετε ένα τρέιλερ από μια ναυτιλιακή εταιρεία και το οδηγείτε στον προορισμό. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για άτομα με εμπειρία στην οδήγηση βαρέων εμπορευμάτων. Εάν δεν έχετε καμία απολύτως εμπειρία, είναι καλύτερα να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σας το οδηγήσει ή απλώς να αφήσετε την εταιρεία να χειριστεί τα πάντα.

Αφού λάβετε την απόφασή σας για την εταιρεία και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αυτοκινήτου σας, πρέπει να προετοιμάσετε καλά το αυτοκίνητό σας πριν το μεταφέρετε. Θέλετε το αυτοκίνητό σας πολύ καθαρό, ανεξάρτητα από το αν το μεταφέρετε χρησιμοποιώντας ανοιχτά ή κλειστά τρέιλερ. Θέλετε να αφαιρέσετε τυχόν προσωπικά αντικείμενα από το αυτοκίνητο ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα που μπορεί να καταστραφούν κατά τη μεταφορά, καθώς τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν τη ζημιά οποιωνδήποτε προσωπικών αντικειμένων. Συνιστάται να αδειάζετε το ρεζερβουάρ σας στο ελάχιστο απαραίτητο, για να αφαιρέσετε κάποιο βάρος. Επίσης αν έχετε συγκεκριμένους συναγερμούς όπως αντικλεπτικό συναγερμό